Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - segalanya tentang kehidupan...: KUIH KETAYAP INTI KELAPA
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari santan dan kelapa parut. Cara penyediaan kuih ketayap : 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan kelapa parut, air, gula . 2 sudu besar minyak masak;
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Blender semua bahan hingga halus. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kacau sebati sampai gula larut. Masukkan kelapa parut, air, gula . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
2 sudu besar minyak masak; Cara penyediaan kuih ketayap : Kacau sebati sampai gula larut. Dari santan dan kelapa parut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kisar dengan 2 cawan air. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Blender semua bahan hingga halus.
Masukkan kelapa parut, air, gula . Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kisar dengan 2 cawan air.
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Blender semua bahan hingga halus. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Cara penyediaan kuih ketayap : Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari santan dan kelapa parut. Kacau sebati sampai gula larut. Oleh kerana kulitnya yang lembut, .
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Kacau sebati sampai gula larut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Masukkan kelapa parut, air, gula . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Dari santan dan kelapa parut. Blender semua bahan hingga halus. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Cara penyediaan kuih ketayap :
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Blender semua bahan hingga halus.
Dari santan dan kelapa parut. Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . 2 sudu besar minyak masak; 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari santan dan kelapa parut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Blender semua bahan hingga halus. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . 2 sudu besar minyak masak; Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Masukkan kelapa parut, air, gula . Kisar dengan 2 cawan air. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - segalanya tentang kehidupan...: KUIH KETAYAP INTI KELAPA. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Blender semua bahan hingga halus. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari santan dan kelapa parut.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama) kuih hijau kelapa. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). 2 sudu besar minyak masak; Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Dari santan dan kelapa parut.
Kisar dengan 2 cawan air. Blender semua bahan hingga halus. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kacau sebati sampai gula larut.
Kacau sebati sampai gula larut.
Kisar dengan 2 cawan air.
Kacau sebati sampai gula larut.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Posting Komentar untuk "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - segalanya tentang kehidupan...: KUIH KETAYAP INTI KELAPA"